”Istället för att blunda och låtsas som ingenting”

”Allt började 2010 när min dotter arbetade på en restaurang i Skagen. En av hennes arbetskamrater var en rumänsk tjej. Hon berättade för min dotter under vilka förhållanden de levde i Rumänien, en hjärtskärande historia.

I stället för att bara blunda och låtsas som ingenting bestämde vi oss för att hjälpa till. Sagt och gjort. Jag lyckades samla ihop till en Volkswagen Caddy fullproppad med kläder och körde ner till Timisoara i Rumänien.

Under den resan hjälpte vi Barnhemmet Rudolf Walter Foundation. Kläderna var välkomna och mycket uppskattade. Sedan blev det ytterligare två resor på egen hand ner till Timisoara.

Under 2011 blev det mer organiserat och mitt företag sponsrade med en trailer så att vi kunde köra ner med ännu mer kläder. Vi började även ta med oss andra saker som behövdes.

Från 2012 började vi samarbeta med kyrkan i Lugoj som redan hade en hjälpverksamhet och vi fick därmed ut kläder till de mindre byarna där det än idag är extremt fattigt.

Detta är upprinnelsen till att vi har valt att organisera oss i en förening och ansöka om ett 90-konto vilket vi har idag. Vi kommer att vara deras hjälpande hand i många år framöver.

– Jörgen Johansson, juli 2014

Flimo har granskats och godkänts av Svensk Insamlingskontroll som beviljar 90-konto.

Föreningen har till ändamål att bedriva ideeell offentlig insamling för humanitärt och välgörande ändamål genom att från allmänheten samla in pengar, kläder, skor, textilier och annat lösöre för att skänka till barnhem och andra behövande människor, främst i fattiga byar i Rumänien.

Flimo är en ideell förening som genom offentlig insamling för humanitärt och välgörande arbete samlar in pengar, kläder, skor och andra förnödenheter för att skänka till behövande, främst i Timisoara och Lugoj i Rumänien. För Flimo kommer engagemanget i Timisaoara och Lugoj inte att stanna vid enstaka insatser. Vi hoppas att vi med hjälp av ditt bidrag kan fortsätta att hjälpa de människor och institutioner vi nu etablerat kontakt med. Flimo har beviljats 90-konto från Svensk Insamlingskontroll vilket garanterar att ditt bidrag hamnar i rätta händer.

Flimo
Importgatan 10
422 46 Hisings Backa
info@flimo.se
0706-227661

Swish: 123 900 38 64
Plusgiro: 90 03 86-4
Bankgiro: 900-3864

Org.nr 802460-7494