Våra projekt

Flima är en ideell förening som genom offentlig insamling för humanitrt och välgörande arbete samlar in pengar, kläder, skor och andra förnödenheter för att skänka till behövande människor i främst Timisoara och Lugoj i Rumänien.
För Flimo kommer engagemanget i Timisaoara och Lugoj inte att stanna vid enstaka insatser. Vi hoppas att vi med hjälp av ditt bidrag kan fortsätta att hjälpa de människor och institutioner vi nu etablerat kontakt med.

Flimo har beviljats 90-konto från Svensk Insamlingskontroll, vilket garanterar att ditt bidrag hmanar i rätt händer

Trampa Vidare

Våren 2019 åker vi till Rumänien med en lastbil full av begagnade och nya barncyklar. Detta kommer skänka stor glädje för barnen som varje dag går 6 km för att komma till skolan. Vill du bidra?
LÄS MER

Kyrkan i Lugoj

Under våren 2019 kommer vi finansiera en renovering av kyrkan i Lugoj då den är i extremt dåligt skick. Kyrkan fyller en viktig funktion i Flimos arbete, det är där vi lämnar ut mat, kläder och förnödenheter. Den fungerar också som en samlingsplats för befolkningen och läxhjälp för skolbarnen.  LÄS MER

Barnhemmet i Jdioara

Här har ca trettio barn i åldrarna 4-18 år fått ett tryggt hem. Men byggnaden i sig är i extremt dåligt skick och behöver omgående rustas upp. Flimo kommer att bistå organisationen som driver barnhemmet i detta arbete med material och arbetskraft. LÄS MER

Klädinsamling

Vi tar tacksamt emot kläder, skor, filtar, täcken och andra användbara textilier, allt som kan hålla barn och vuxna torra och varma är välkommet. Vi hämtar även säckar med kläder direkt hemma hos dig om du vill skänka. Vi kör varje år ner till Rumänien för att överlämna allt vi fått in på plats. Har du kläder att skänka? Mejla oss  så kontaktar vi dig.  LÄS MER

Medicinsk hjälp

Med hjälp av donationer från en ledande partner till sjukvården kan vi stödja sjukhus, äldreboenden och barnhem med sjukhusmaterial. Materialet kommer de sjukhus tillhanda som idag drivs av mycket små medel och som endast tack vare hjälp utifrån går runt. 

Vår nästa resa

Våren 2019 åker Flimo ner med en trailer lastad med insamlade kläder, textilier, husgeråd, sjukhusmaterial och byggmaterial. Vi är efterlängtade. Både barnhem och den viktiga kyrkan ska rustas upp. Vi tar med oss det insamlade beloppet från projektet Trampa Vidare, för att på plats köpa barncyklar till barnhemmet. Vi kommer uppdatera hemsidan med foton från resan.
SE BILDER

Flimo
Importgatan 10
422 46 Hisings Backa
info@flimo.se
0706-227661

Swish: 123 900 38 64
Plusgiro: 90 03 86-4
Bankgiro: 900-3864

Org.nr 802460-7494